Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Το φρέσκο χώμα της ψυχής μου...

Καλησπέρα σε όλους,

Για πρώτη φορά ελαβα μέρος στο παιχνίδι "Παίζοντας με τις λέξεις" που διορταγνώνει η Φλώρα για 8η φορά στο blog της Texnis stories. Σε αυτο το παιχνίδι πρεπει να γράψουμε ενα κείμενο εως 500 λέξεις εντάσσοντας μέσα στο κείμενο τις 5 λέξεις που ειχε διαλέξει η προηγούμενη νικήτρια. Οι λέξεις ήταν ηνίο, άμιλλα, ακτίνα, ίχνος,διακοπή.
Το είδα κυριολεκτικά τελευταία στιγμή (μια μέρα πριν) και για του λόγου του αληθές ήμουν η τελευταία συμμετοχή 28η απο τις 28 συμμετοχές. Το έγραψα αρκετά γρήγορα και εν μέσω αλλων δουλειών αλλά ειχα έμπνευση...
Μου άρεσε πολύ η πρόκληση και δεν το σκέφτηκα δευτερη φορά. Αλλωστε μου αρέσει και πολύ να γράφω, το έχω δηλώσει αυτό.
Εν τέλει οχι μόνο πρόλαβα να συμμετάσχω αλλα προς ΜΕΓΑΛΗ μου χαρά κέρδισα και το δευτερο βραβειο!!!!! Γιουπι!!!

Πραγματικά ευχαριστω πολυ οσους μπηκαν στον κοπο να διαβασουν τις ιστοριες (διάβασα οτι ηταν η πρωτη φορά με τοσες πολλες συμμετοχές) και φυσικά να με ψηφήσουν!
Για όσους δεν διάβασαν την ιστορία μου, σας την παραθέτω εδώ.
Και για οσους θελουν να διαβάσουν και τις άλλες ιστορίες και ας εχει τελειώσει ο διαγωνισμός πηγαίνετε εδω http://texnistories.blogspot.gr/2013/03/3-8.html.
Είναι πραγματικά ολες πολυ αξιόλογες.
Ενα μεγάλο μπράβο και στην Φλώρα που το διοργανώνει τοσο καλά!

Καλή ανάγνωση...

28. To φρέσκο χώμα της ψυχής μου
Θέλω να σας πω απλά τις σκέψεις μου, χωρίς επεξεργασία και αυτολογοκρισία. Να αφήσω τα δάχτυλα μου να κυλήσουν πάνω στο πληκτρολόγιο σαν ποτάμι που ξεπλένει όλους μου τους φόβους, όλα τα στερεότυπα που είναι φυτεμένα στο κεφάλι μου. Να εξαγνιστώ, να απελευθερωθώ από τα δεσμά που η γαλούχηση μου, μου επιβάλλει.  Να αφήσω τα ηνία στην ψυχή μου και εκείνη να οδηγήσει τα χέρια μου να εκφράσουν με λέξεις τα βαθιά μου μυστικά. Δεν θέλω πια να είμαι καθωσπρέπει, δεν θέλω να υπακούω σε ψυχαναγκαστικές πράξεις γιατί έτσι είναι το σωστό, δεν με ενδιαφέρει ούτε η ευγενής άμιλλα ούτε η υπονομευτική άμιλλα. Να είμαι αληθινή θέλω. Να μην συναγωνίζομαι κανέναν, ούτε εμένα. Γιατί μας έμαθαν έτσι; Πάντα κάτι να θέλουμε να αποδείξουμε, κάτι να θέλουμε να είμαστε. Για μια στιγμή να μην είμαι τίποτα μπορώ; Μια διακοπή από αυτό που νομίζω ότι είμαι, μπορώ να κάνω; Πόσο απελευθερωτικό θα ήταν να ξέραμε τον τρόπο να βγαίναμε λίγο από το βάναυσο, τέλειο εαυτό μας και να αιωρούμασταν πάνω του ελαφριοί σαν σύννεφα. Όπως όταν βυθίζεις το σώμα σου στην θάλασσα και αφήνεσαι στα χέρια της και εκείνη σε ανεβάζει στον αφρό και σε χαϊδεύει, απαλλαγμένος από όλα τα βάρη, σωματικά και ψυχικά. Πέστε μου έχετε νιώσει πιο ήρεμοι και αφημένοι; Αυτό. Να αφήνεσαι… Μεγάλη ιστορία φίλοι μου και δύσκολη. Μας τα μαθαίνουν όλα από τότε που είμαστε παιδιά αλλά δεν μας μαθαίνουν τα βασικά.  Να αφήνεσαι στην ζωή, στις απολαύσεις, στις χαρές και στις λύπες, στους ανθρώπους και στον έρωτα. Γιατί μόνο έτσι θα νιώσεις, όταν αφεθείς. Όταν γίνεις λευκό χαρτί για να γραφτεί πάνω σου η ζωή. Μια ακτίνα να διαγράψει έναν ολόκληρο κύκλο σε ένα λευκό χαρτί. Κάτι να αρχίσει και να κυλήσει και να κλείσει πάλι στο ίδιο σημείο. Χωρίς όμως να είναι τίποτα ίδιο… Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή. Φαντάσου πως είσαι μια γεμάτη γραμμένη σελίδα με άπειρα πράγματα που καταγράφονται κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο και ποτέ δεν σταματάς έστω και για μια στιγμή  για να συλλογιστείς .
Τα θέλω όλα αυτά; Στα αλήθεια μου κάνουν καλό; Μήπως αν έσβηνα κάποια άχρηστα να γινόταν λίγο χώρος για να γραφτούν καινούργια πράγματα, για να ανοιχτούν καινούργιοι κύκλοι; Να αναθεωρήσω. Είναι καλό να αναθεωρείς. Να ανακαλύπτεις. Να ψάχνεις την δική σου αλήθεια. Αυτή που σου λέει το ένστικτο σου. Αυτό δεν κάνει λάθη. Είναι ένας μηχανισμός που μας έκαναν να πιστεύουμε ότι είναι ξεπερασμένος και δεν μας χρησιμεύει πια γιατί η στενή επιβαλλόμενη λογική είναι νέας γενιάς μηχάνημα άρα καλύτερο. Διαφωνώ. Και πάω με βάση το αρχαίο, το πρωτοζωικό, το ένστικτο μου. Και θα τα συνδυάσω όλα τα μέσα που διαθέτω. Ψύχη, καρδιά, νου, ένστικτο και διαίσθηση και έτσι θα την φτιάξω την δική μου αλήθεια. Απλά σκέψου και νιώσε και ψάξε μέσα σου και μην φοβηθείς. Στην αρχή μπορεί να τρομάξεις αλλά μετά πίστεψε με καινούργιο φως θα σε λούσει και όλα θα φαίνονται πιο ελπιδοφόρα. Σε φρέσκο χώμα τα ίχνη φαίνονται καλύτερα… και σε οδηγούν καλύτερα …και ο δρόμος μπροστά σου ανοίγεται…

25 σχόλια:

  1. Μπραβο ματια μου ετσι να λες οτι νιωθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο για την συμμετοχή.... μπράβο και για το κείμενο, εξαιρετικό!!!!!! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα και ένα υπέροχο μήνα!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικυ μου και εσυ το ίδιο! Σε ευχαριστω, ηταν κατι που το ευχαριστήθηκα πολυ..
      Καλημερες!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Μίκα
    μμμ...ωραία γράφεις!!!!!
    Πάντα τέτοια,και η γραφή είναι από τους καλύτερους δρόμους έκφρασης-)))
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο για αυτο Κριστα μου το εχω εμπεδωσει, το γραψιμο ηταν και είναι η καλυτερη μου μέθοδος έκφρασης.
      Καλημερα και σε ευχαριστω.

      Διαγραφή
  4. Μίκα μου, συγχαρητήρια για τη διάκριση!!! Είναι υπέροχο που μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζί μας με αυτό τον τρόπο!!!
    Να ξανασυμμετάσχεις οπωσδήποτε!!! Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινη μου βεβαια και θα το ξανακάνω, ειναι μια ευκαιρια να ακονισουμε την σκεψη και την φαντασία μας.
      Καλημερα και καλο μηνα!

      Διαγραφή
  5. Όμορφο, όμορφο κείμενο..τα κατάφερες υπέροχα μικρή μου, καλό μήνα να πω με αγάπη και Αχτιδένια φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αχτιδα μου η ενεργεια σου ειναι μαγικη εστω και ετσι! Σε ευχαριστω για τα γλυκα σου λογια!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφο το κείμενο σου!Οι σκέψεις σου υπέροχες και εκφράζουν και αυτά που σκέφτομαι εγω αλλά ποτέ δεν θα μπορούσα να τα γράψω τόσο όμορφα!Συγχαρητήρια για τη διάκριδη!Πάντα επιτυχίες σου εύχομαι!Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκεια μου Σπυριδουλα, σε ευχαριστω, ειναι και αυτο μια αναγκη που γινεται τεχνη, το να μπορεις να εκφραστεις καλύτερα γραπτως.
      Σε φιλω

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλό... εξαιρετικά γραμμένο, μπράβο Μικούλα!
    Όταν κανείς ανοίγει την καρδιά του, όπως έκανες, αυτό που γράφεται αγγίζει τον άλλον! Αυτό το κείμενο είσαι εσύ, αυτή την αίσθηση αποκόμισα (χωρίς να σε ξέρω από κοντά)μεγάλη υπόθεση να μπορείς να βάλεις τόσο όμορφα σε λέξεις αυτό που νιώθεις!
    Πάω να διαβάσω και το Α' βραβείο!

    Πολλά πολλά ΑΦιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολυ σωστα κατάλαβες Αιναφετς μου, ηταν απλα μια καταγραφη συναισθημάτων και σκέψεων που δεν ηξερα που θα με βγαλει, ηταν μια εσωτερικη ανάγκη, όπως και η δημιουργία.
      Σε ευχαριστω για την προσέγγιση σου...
      Φιλια και καλημερα

      Διαγραφή
  8. καλο μηνα Μικα μου αυτο το φρεσκο χωμα χωθηκε βαθεια μεσα στο νου και στη καρδια μου , υπεροχη γραφη συνεχισε να μας χαριζεις θησαυρους καλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο κορίτσι μ ου, πολύ γλυκειά η ιστορία σου. Όπως λέει και η φίλη Αιναφετσ όταν κάτι βγαίνει από καρδιάς δεν μπορεί να μην σε αγγίξει. Άξιζες το βραβείο! Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζινα μου, οταν ακουω τετοια λενθαρρυντικα λογια πραγματικα ανασταίνομαι...Σε ευχαριστω πολυ πολυ!

      Διαγραφή
  10. καλο μηνα Μικα μου αυτο το φρεσκο χωμα χωθηκε βαθεια μεσα στο νου και στη καρδια μου , υπεροχη γραφη συνεχισε να μας χαριζεις θησαυρους καλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πετυχε τωρα οποτε μπορει να ήταν παραξενια του παροχου εκεινη τη στιγμη σε φιλω κοριτσακι

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω που το επιμεληθηκες γιατί αυτο το μυνημα σου ηθελα να το εχω..

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφη ιστορία!!Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ήταν η πρώτη μου επιλογή, οι 3 βαθμοί!!! υπέροχο θα πω ξανά, μπράβο!!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολυ κοριτσί μου, μου δωσατε μεγαλη χαρα με τις ψηφους σας.

      Διαγραφή
  13. Mπραβο σου κοριτσι μου !!!!Καλη επιτυχια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για κάποιο λόγο αυτή την ανάρτησή σου την έχασα, δεν την είδα καθόλου!

    Δε στενοχωριέμαι όμως πολύ, γιατί την υπέροχη ιστορία σου την απόλαυσα στο ιστολόγιο της Φλώρας. Συγχαρητήρια! Ανυπομονώ να διαβάσω την επόμενη... φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν μεγάλη χαρά! Πέστε κάτι!